Weerstandsbanden

Met weerstandsbanden kun je makkelijk op plaatsen trainen waar op dat moment geen gewichten aanwezig zijn. Omdat de banden bijna geen ruimte in nemen kun je deze overal mee naartoe nemen. Dat maakt deze banden ideaal om mee te nemen op vakantie. Zo kun je toch in vorm blijven.

1 resultaten gevonden
weerstandsbanden set van 5
Aanbieding
RYZOR Weerstandsbanden set van 5 – Elastiek11,959,96 ✓ Op voorraad Nu besteld, dinsdag 27 februari in huis

Weerstandsbanden kopen?

Weerstandsbanden zijn al erg lang erg geliefd bij veel sporters. De fitness elastieken worden gebruikt bij diverse oefeningen. Ze zijn praktisch voor rek- en strekoefeningen, maar ook voor krachttraining, stabiliteitsoefeningen en het trainen van behendigheid. Sport elastieken kunnen oefeningen zwaarder maken, maar kunnen ook bepaalde oefeningen juist gemakkelijker maken. Niet elke weerstandsband geeft dezelfde weerstand. Er zijn fitness elastieken die slechts een lichte weerstand geven, maar ook banden die juist erg sterk zijn. Kies de band die bij jouw trainingsdoel en -oefening past. Zo train je op een manier die goed bij jou past.

Oefeningen verzwaren met weerstandsbanden

In veel gevallen worden weerstandsbanden gebruikt om oefeningen complexer of zwaarder te maken. Grotere weerstandsbanden worden ook gebruikt in plaats van gewichten. Ook kun je de banden verankeren om er trek en duw bewegingen mee te maken. Op die manier zijn er veel verschillende oefeningen mogelijk met weerstandsbanden. Niet elke band is even geschikt voor elke oefening. Bij het kiezen van een geschikte fitness elastiek moet je dus de gewenste oefeningen in het achterhoofd houden. Ook moet je een weerstand kiezen die bij jouw trainingsniveau past. Verder zie je steeds vaker dat deze banden terugkomen in een vorm van power yoga.

Een paar banden voor honderden oefeningen

Omdat verzwaringsbanden zo veelzijdig zijn heb je er slechts een paar nodig om te kunnen kiezen uit een enorm aanbod aan oefeningen. Er zijn honderden oefeningen te verzinnen met de weerstandsbanden. Dat maakt ze ook zo geschikt voor elk type sporter. Er zitten altijd wel een paar oefeningen tussen die bij jou passen en die jouw workout een boost geven. En omdat de banden zo compact zijn, neem je ze altijd eenvoudig mee. Zo train je waar en wanneer je maar wilt met de sport elastieken en hoef je geen gebruik te maken van haltersets. Dat alles maakt van weerstandsbanden een onmisbaar fitness accessoire.