Yogamatten

Een goede yogamat is onmisbaar bij het doen van je oefeningen. Net als de verschillende soorten yogavormen, zijn yogamatten verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook wat voor structuur iemand fijn vindt is persoonsgebonden. Daarom heeft HomeSports matten van verschillende materialen en formaten.

Yogamat kopen?

Als je yoga wil beoefenen is een yogamat een onmisbare aankoop. Yogamatten vormen de stabiele basis onder jouw yoga training. De mat zorgt ervoor dat je meer grip hebt en dat je tijdens de diverse houdingen goed blijft staan. Daarnaast zorgt een fitnessmat voor een stukje comfort. Een fijne mat voelt immers prettiger aan dan een harde vloer. Ook als je tijdens ontspanningsoefeningen op de grond gaat liggen, zorgt de mat dat je prettig ligt. Je ervaart geen kou van de vloer en ligt op een zachtere ondergrond. Bovendien is het ook schoner om op je eigen mat te liggen dan op de vloer. Hierdoor kun je met een fitnessmat waar en wanneer je maar wilt je oefeningen uitvoeren.

Welke mat is geschikt voor jou?

Welke yogamat je kiest hangt af van jouw eigen voorkeuren. Fitnessmatten zijn verkrijgbaar in diverse formaten en diktes. Vooral de dikte van de mat heeft invloed op de manier waarop je oefeningen uitvoert. Een dikke mat ontziet je gewrichten. Als je kwetsbare gewrichten hebt, is een dikke mat daardoor erg prettig. Aan de andere kant zorgt een dikke mat ervoor dat je minder stevig staat. Als je veel staande houdingen in je yoga routine hebt zitten, kan een dunne mat daarom een betere keuze zijn. Bij het kiezen tussen alle yogamatten speelt persoonlijke voorkeur natuurlijk ook een grote rol.

Combineer één van de yogamatten

Je kunt een yogamat goed combineren met bijvoorbeeld een foamroller. Zo kun je na het doen van je oefeningen je spieren nog extra losmaken. Dit bevorderd het spierherstel alleen nog maar meer, omdat je je spieren stimuleert om afvalstoffen beter af te voeren.