Plyobox

Met een plyobox kun je je uithoudingsvermogen en kracht in je benen verhogen! Deze boxen worden ook wel crossfit boxen genoemd, en dat is niet voor niks. Tijdens crossfit trainingen worden deze boxen veel gebruikt om de springkracht in de benen te vergroten.

Train veel in korte tijd met een plyobox

Een plyobox is gemaakt voor plyometrische training. Plyometrie is een speciale vorm van krachttraining. In deze training train je de explosieve kracht van een spiergroep. Dit betekent dat je je spieren triggert om in zo kort mogelijk tijd zoveel mogelijk kracht te leveren. Deze vorm van trainen is erg geschikt voor diverse soorten sporters. Omdat je je spieren traint om in één keer heel veel kracht te leveren heb je hier voordeel van bij diverse andere sporten. Zo kun je hierdoor sneller sprinten of hoger springen. Ook bescherm je jezelf tegen blessures door het regelmatig doen van plyometrische oefeningen. De elasticiteit van je spieren wordt hierdoor goed getraind. Wil jij ook graag genieten van de voordelen van plyometrische training? Plyoboxen zijn een eenvoudige manier om plyometrische oefeningen toe te voegen aan jouw workout.

Je hele lichaam trainen met een plyobox

Plyoboxen zijn verhogingen gemaakt van metaal of hout, waarmee je goed plyometrische oefeningen kunt uitvoeren. Er zijn veel verschillende oefeningen die met een crossfit box kunt uitvoeren. Box jumps zijn de meeste bekende oefening met een plyobox, maar ook veel andere oefeningen zijn met de verhoging mogelijk. Maar ook dips, burpees over de box en box squats worden veel met de crossfit boxen gedaan. Zo kun je box squats ook nog verzwaren door het gebruik van een gewicht. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld opdrukoefeningen doen met de box. Zo train je je hele lichaam.

Kies voor de juiste hoogte

Plyoboxen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Hoe hoger de box is, hoe zwaarder de oefeningen zullen zijn. Daarom is het belangrijk om de juiste maat crossfit box te kiezen. Welke box het beste is hangt af van je trainingsniveau, maar ook van je eigen lengte. Met boxen in meerdere hoogtes kun je jouw spieren steeds beter trainen. Door een plyobox in de juiste hoogte te kiezen voor een oefening verminder je bovendien de kans op blessures. Ook is het advies om de plyobox op een trainingsmat te zetten, zodat de box stevig op de grond blijft staan en niet weg kan glijden. Ook met het afstappen voorkom je knieblessures met een vloermat. Veel trainingsplezier!