Sledgehammers

Sledgehammers zijn een vorm van gewichten die je nog niet veel ziet in de sportwereld. Toch is dit een uitermate effectieve manier van trainen! Door de fitness hamer op een band te slaan, veert deze terug, en kun je je uithoudingsvermogen optimaal trainen! Een bijkomend voordeel is dat je tegelijkertijd je kracht verbeterd.

1 resultaten gevonden
Sledgehammer 20 kg
Aanbieding
RYZOR Sledgehammer – Gietijzer – 20 kg – Zwart134,95119,02 ✓ Op voorraad Nu besteld, vrijdag 26 april in huis

Train explosieve kracht met een sledgehammer

Het trainen met een sledgehammer wordt steeds populairder en ziet deze vorm van trainen voornamelijk terug komen binnen crossfit. Het is een leuke en effectieve manier om onder andere explosieve kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Ook coördinatie train je met zo’n fitness hammer. Doordat de hamer topzwaar is train je er verschillende spiergroepen in je lichaam mee. Je slaat met de hamer heel hard op een absorberend oppervlakte. Meestal is dit een grote rubberen band. De oefening met de sledgehammer is heel eenvoudig uit te voeren, maar vraagt wel een behoorlijke inspanning van je lichaam.

Leuk voor beginners en gevorderden

Trainen met een fitness hamer is zowel voor beginners als voor ervaren sporters een leuke toevoeging aan hun routine. Er zijn sledgehammers verkrijgbaar in diverse formaten en gewichten. Hoe zwaarder de hamer, hoe zwaarder de oefening ook is. Hierdoor kan elk type sporter met de fitness hamer aan de slag. Met welk gewicht start jij? Bouw de oefeningen langzaam op en train steeds met een hoger gewicht. Zo train je je hele lichaam en word je écht fit.

Verschillende oefeningen met een sledgehammer

De basis van alle oefeningen met een sledgehammer is hetzelfde. Je slaat met de hamer op een ander oppervlakte. Maar de manier waarop je dit doet verschilt per oefening. Zo kun je recht vooruit slaan, maar is het ook mogelijk om meer naar links of naar rechts te bewegen. Door een zijwaartse beweging aan de oefening toe te voegen train je je schuine buikspieren. Wissel de verschillende oefeningen met elkaar af voor een pittige workout. Het trainen met een sledgehammer is ook goed te combineren met het trainen met bijvoorbeeld kettlebells of andere gewichten. Ook in een HIIT workout past een sledgehammer uitstekend. Wissel een oefening met een sledgehammer bijvoorbeeld af met een speedladder work-out.