Lifting straps

Lifting straps zijn een soort banden voor om je pols om je grip te verbeteren tijdens het uitvoeren van oefeningen met zware halterstangen. Hierdoor kun je meer herhalingen maken en / of eventueel zwaarder trainen. Vaak zijn deze straps gemaakt van duurzaam materiaal als nylon of zelfs leer.

Meer grip en daardoor betere trainingen met lifting straps

Zitten er in jouw workout veel trekoefeningen? Dan kunnen lifting straps jouw workout een fijne boost geven. Vaak zie je professionele sporters in de fitness of crossfit wereld deze straps gebruiken. Bij het doen van trekoefeningen, zoals deadlifts, lat pulldowns of weighted pull-ups, speelt grip een grote rol. Met deze straps kun je de grip op jouw halterstang vergroten. Als je te weinig grip hebt, heeft dit een negatief effect op jouw training. Je kunt minder herhalingen doen of minder zwaar trainen dan je zou willen. In dat geval zijn lifting straps ideaal. Wrist wraps zijn stukken stof die je om je polsen en om het handvat van het gewicht wikkelt. Hierdoor vergroot je de grip en train je beter.

Universele maat voor elke sporter

Er zijn diverse lifting straps verkrijgbaar, maar de meeste hiervan hebben een universele maat. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor elke sporter. Omdat je de straps zelf om het handvat wikkelt, passen de straps om elke barbell. De lifting straps zijn eenvoudig in gebruik en ondersteunen je tijdens de oefening. Gebruik de Wrist wraps daarom altijd met beleid. Zo mag je de straps nooit met overlap om de stang wikkelen. Zonder overlap kunnen de straps zichzelf afwikkelen als jouw grip het toch begeeft tijdens de oefening. Met overlap kan dit voor problemen zorgen en heeft dit mogelijk een nadelig effect op je polsen.

Een effectievere training

Merk jij dat onvoldoende grip je in de weg zit tijdens het trainen. Dan zijn lifting straps zeker het overwegen waard. Juist doordat de straps je meer grip geven, lukt het je om beter te trainen. De Wrist wraps ondersteunen je op die manier tijdens diverse oefeningen. Voor bodybuilders zijn de lifting straps ook erg fijn. Ze zorgen er namelijk voor dat je de oefeningen zwaarder kunt uitvoeren dan zonder de straps. Zo train je nog sneller en effectiever.