Verstelbare dumbbells

Het fijne aan verstelbare dumbbells is dat je ze gemakkelijk aanpast op jouw workout. Met verstelbare halters kun je veel verschillende oefeningen eenvoudig met elkaar afwisselen. Met dumbells train je onder andere je rug, schouders en armspieren.

Wees flexibel in je training met verstelbare dumbbells

Dumbells zijn erg geschikt voor het trainen van je borst, biceps, triceps, rug en schouders. Met de korte halterstangen train je beide zijden van je lichaam apart van elkaar. Hierdoor ontstaat er geen disbalans. De sterkere kant kan immers niet compenseren van de wat minder sterke kant. Zo houd je je lichaam goed in balans. Dumbells zijn verkrijgbaar in twee varianten. Bij vaste dumbells zitten de gewichten vast aan de halterstang. Met verstelbare dumbbells heb je meer flexibiliteit. Hierbij kun je de gewichten namelijk van de stang halen en verwisselen. Zo pas je de dumbell keer op keer eenvoudig aan op jouw workout-wensen.

Diverse oefeningen met halters op je eigen niveau

Elke oefening vraagt om een eigen aanpak en een bijpassend gewicht. Met de verstelbare dumbbells is dat geen enkel probleem. Schuif de gewichten die je wilt gebruiken op de schijfopnamedelen en zet ze vast met de sluiting. Zo kan de schijf tijdens het trainen niet per ongeluk losschieten. Daarna kun je beginnen met trainen.

Kies de verstelbare dumbells die bij je passen

Verstelbare dumbbells mogen eigenlijk in geen enkele thuisgym ontbreken. Ze zijn een geweldige hulp bij veel oefeningen en helpen je om beide kanten van je lichaam goed met elkaar in balans te brengen. Omdat je met een dumbell één kant van je lichaam tegelijkertijd traint, kan de sterkere kant de minder sterke kant niet compenseren. Dit is bij grote halterstangen wel het geval. Daarom zijn oefeningen met dumbells altijd een goede aanvulling op je sportroutine. Ook wel eens nagedacht over het aanschaffen van kettlebells of een sledgehammer? Door een andere manier van gebruik, geef je je spieren een extra positieve prikkel!