Springtouwen

Vroeger was een springtouw voornamelijk voor kinderen. Tegenwoordig zie je steeds meer volwassenen een springtouw gebruiken tijdens het sporten. De voordelen van een springtouw zijn dat je snel in een korte tijd je conditie kan verbeteren. Dit komt doordat je tijdens het springen je hele lichaam gebruikt.

1 resultaten gevonden
springtouw met teller
Aanbieding
RYZOR Springtouw met teller – 310 cm lang – Zwart17,9514,95 ✓ Op voorraad Nu besteld, dinsdag 27 februari in huis

Kom in vorm met een springtouw

Touwtje springen kennen veel mensen nog wel van vroeger op het schoolplein, maar wist je dat een springtouw ook voor volwassenen erg leuk én nuttig is? Met touwtje springen train je namelijk op een leuke manier je conditie. Ook bouw je er spieren mee op en verbrand je er veel calorieën mee. Dat maakt van een sporttouw een onmisbaar deel van jouw fitness uitrusting. Bovendien is een springtouw klein, licht en eenvoudig mee te nemen. Touwtje springen kun je daardoor altijd en overal doen. Een fijne workout om altijd achter de hand te hebben dus.

Kies de juiste lengte

Er zijn diverse springtouwen verkrijgbaar. Bij het kiezen van een springtouw is het vooral belangrijk om op de lengte te letten. Een te lang sporttouw draait niet soepel, terwijl je met een te kort springtouw te hoog moet springen. Allebei is niet ideaal voor een fijne workout. Gelukkig zijn veel springtouwen eenvoudig in lengte te verstellen. Ben je erg lang? Let er dan dus goed op dat je ook voor een lang sporttouw kiest. Dat kom je workout en plezier zeker ten goede. Bouw je workout langzaam op en spring steeds iets langer achter elkaar. Ook kun je het springen afwisselen met speedladder oefeningen om zo een totaal workout samen te stellen.

Een springtouw is een ideaal hulpje bij het afvallen en in vorm komen

Bij het touwtje springen train je meerdere dingen tegelijkertijd. Allereerst is het springen erg goed voor je conditie, waardoor deze zeker zal verbeteren. Ten tweede bouw je met het touwtje springen spiermassa op. Door de combinatie van de cardiotraining en de krachttraining is touwtje springen een erg effectieve manier om af te vallen en in vorm te komen. Een springtouw mag daarom eigenlijk in geen enkele workout ontbreken. Met slechts enkele minuten per keer kun je al effectief trainen. Zo kun je tijdens het rusten van jouw barbell oefening mooi even springen met een touw. Dat is toch zeker mooi meegenomen!