Dumbbell stang

Een dumbbell stang is wat ieder krachtsporter minimaal in huis heeft. Het voordeel van deze stang is dat je zelf kan bepalen welke gewichten je eraan hangt. Zo kun je effectief je biceps en triceps trainen. Een dumbell is ideaal om te trainen op een geconcentreerde manier. Het is compact maar zeer effectief.

1 resultaten gevonden
dumbbell halterstang 50 mm
Aanbieding
RYZOR Dumbbell stang olympisch – Staal – 50 mm39,9533,48 ✓ Op voorraad Nu besteld, dinsdag 27 februari in huis

Train je armen met een dumbbell stang

Een dumbbell stang is gemaakt om je armspieren mee te trainen. Train met een dumbell stang in elke hand of train één arm per keer. Aan een dumbbel stang hang je zelf de gewichten waarmee je wilt trainen. Zo bepaal je eenvoudig hoeveel gewicht je per keer nodig hebt. Bovendien maak je je hierdoor workout zo nodig eenvoudig zwaarder of lichter. Op die manier is de dumbell stang een geweldige hulp bij jouw trainingen. Het is ook mogelijk om een dumbbell stang inclusief verstelbare gewichten te kopen bij HomeSports.nl.

Eén van de meest gebruikte fitness accessoires

Dumbells zijn een van de meest gebruikte fitness accessoires. Ze worden veel gebruikt voor diverse fitness oefeningen en krachttraining. Omdat je aan de dumbbell stang zelf losse gewichten hangt, is de dumbell stang lange tijd te gebruiken. Begin met een laag gewicht en bouw het langzaam op naar een hoger gewicht. Zo train je op je eigen tempo. Het voordeel ten opzichte van dumbbells met vaste gewichten is dat je meer ruimte bespaart, dan dat je overal losse halters hebt liggen.

Beter dan alleen met halterstangen

Met andere halterstangen, zoals Olympische halterstangen, zijn veel goede oefeningen uit te voeren. Voor het trainen van je biceps zijn dumbells echter veel effectiever. Omdat je met dumbbell stangen meer moet stabiliseren tijdens de training, worden je spieren sneller getraind. Bovendien kan je ene kant de andere kant niet compenseren. Ben jij links bijvoorbeeld sterker dan rechts? Dan kun je met een grote halterstang nog wel eens een beetje scheef trainen. Je linkerarm vangt immers het tekort van rechts grotendeels op. Bij een dumbell stang kan dat niet. Hierdoor kun je allebei de kanten van je lichaam écht goed trainen.

Train zonder blessures

Bij het trainen met een dumbbell stang is het belangrijk om voor de juiste gewichten te kiezen. Als je te snel met te zware gewichten wil trainen vergroot je de kans op blessures. Begin daarom rustig met een laag gewicht en bouw het goed op. Zo train je effectiever en zonder blessures. Dat is wel zo prettig!

Cooling down

Heb je wel eens nagedacht om na een training met een halter verschillende yoga oefeningen te doen? Dit is goed voor de geest, maar ook voor spierherstel! HomeSports heeft o.a. foamrollers en yogamatjes in het assortiment.