Speedladders

Met een speedladder of loopladder kun je je snelheid, voetenwerk en de algehele conditie mee trainen en verbeteren. Deze ladders worden vaak gebruikt in het voetbal of basketbal, omdat het bij deze sporten belangrijk is dat de sporter over goed voetenwerk bezit.

1 resultaten gevonden
Loopladder
Aanbieding
RYZOR Loopladder – 530 x 42 cm – Zwart en geel34,9530,83 ✓ Op voorraad Nu besteld, vrijdag 26 april in huis

Train je snelheid en conditie met speedladders

Wil jij je snelheid, conditie en looptechniek trainen? Dan is een speedladder, ook wel een loopladder genoemd, precies wat je nodig hebt. Met een speedladder train je diverse looptechnieken en verbeter je jouw snelheid. Ook je wendbaarheid, coördinatie en uithoudingsvermogen worden tijdens deze oefeningen aangesproken. Op die manier is een speedladder een erg waardevolle toevoeging aan jouw crossfit trainingsschema. Je legt de trainingsladder op de grond en oefent diverse pasjes tussen de sporten. Vaak zijn de sporten van de ladder verplaatsbaar, waardoor jij zelf bepaalt hoe groot de vakken zijn waarin je mag stappen.

Eenvoudig in gebruik

Om een trainingsladder te gebruiken heb je weinig nodig. Met enkel de ladder en een vlakke ondergrond kom je al een heel eind. Je legt de ladder neer waar jij het fijn vindt. Dit kan binnen, maar ook buiten zijn. Zo train je waar en wanneer je maar wilt. De speedladders zijn eenvoudig en compact op te ruimen, waardoor je ze ook gemakkelijk meeneemt. Speedladders zijn geliefd onder zowel beginnende als ervaren sporters. Onder andere door voetballers, tennissers, atleten en hockeyers worden de ladders veel gebruikt.

Kies de juiste lengte

Speedladders zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. Met een ladder van 4 of 6 train je intensief op een korte afstand. Wil je liever een wat langere afstand hebben om de oefeningen op uit te voeren? Dan kies je voor een ladder van 8 meter. Afhankelijk van jouw doel en de oefeningen die je wil doen, kies je de ladder die hierbij past. Er zijn oefeningen waarbij je je vooral op het trainen van de snelheid focust, maar ook oefeningen waarbij de manier waarop je de oefening uitvoert belangrijker is dan de tijd waarin je dit doet. Zo train je veel en divers met een speedladder. Om kracht te combineren met uithoudingsvermogen kun je een parcour met bijvoorbeeld een plyobox uitzetten waar een speedladder in verwerkt zit.