Optrekstangen

Met een optrekstang verbeter je voornamelijk je brede rugspieren, de vleugelvormige spieren die langs je zijden. Maar ze versterken ook je onderarmen, biceps en triceps. De pull bars van HomeSports kun je thuis eenvoudig monteren aan een wand of deurpost.

1 resultaten gevonden
Optrekstang
Aanbieding
RYZOR Optrekstang / Pull up bar – Wand – Staal – 50 x 93 x 18 cm44,9539,65 ✓ Op voorraad Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Verbeter je workout met een optrekstang

Met een optrekstang voer je veel verschillende oefeningen uit. Met chin ups, pull ups en leg raises train je rugspieren, biceps en buikspieren. Door de pull up bar aan de muur te bevestigen heb je altijd een fijne plek om te trainen. Jij hoeft voortaan niet meer naar de sportschool om fit en sterk te worden. De verschillende oefeningen die een pull up bar mogelijk maken doe jij voortaan in je eigen vertrouwde omgeving. Dat geeft je nog meer kansen om goed te trainen. Het trainen met een optrekstang biedt veel voordelen. Combineer de oefeningen met andere krachttrainingen en geniet van een sterk lichaam.

Trainen met je eigen lichaamsgewicht

Als je oefeningen doet met een optrekstang train je met je eigen lichaamsgewicht. Dit is heel anders trainen dan met machines of losse gewichten. Wel is het trainen met je eigen lichaamsgewicht erg effectief. Niet voor niets komen dit soort oefeningen vaak voor in de trainingsschema’s van topatleten en andere sporters. Trainen met een pull up bar vraagt om een ander soort kracht dan trainen met gewichten. Juist dat maakt een pull up bar zo’n waardevolle toevoeging aan jouw workout.

Voor wandmontage in je eigen gym

Wil jij in het comfort van je eigen huis kunnen trainen met een optrekstang? Hang de stang dan op aan de muur. Door de wandmontage bepaal jij helemaal zelf op welke hoogte je de stang monteert. Zo kun jij de stang op de ideale hoogte ophangen. Hang de pull up bar zo dat je er goed bij kan, maar dat als je je benen strekt je voeten de sportmat niet meer raken. Zo kun je tijdens oefeningen niet stiekem vals spelen en train je nog effectiever. Als je echt sterk en fit wil worden mag een optrekstang dus echt niet ontbreken in jouw thuis gym.

Cooling down

Met verschillende yoga oefeningen kun je, na hard trainen, even je lichaam de rust geven die het nodig heeft. HomeSports heeft hier ook artikelen voor in het assortiment. Zo kun je een foamroller gebruiken om je spieren los te masseren, maar om je rug te rekken is een fitnessbal een goed instrument. Ga op de bal liggen en maak je rug hol om de spieren goed los te maken.