Opdruksteunen

Opdruksteunen zijn goed om de belasting op je polsen te verkleinen tijdens het doen van push ups. Tijdens het opdrukken komt er namelijk nogal wat kracht op je polsen terecht. Push up steunen laten je handen, polsen en onderarmen in een neutrale positie staan, wat ten goede komt van de uitvoering van je oefening.

1 resultaten gevonden
Opdruksteunen set
Aanbieding
RYZOR Opdruksteunen set van 2 – Kunststof – Zwart en oranje19,9516,62 ✓ Op voorraad Nu besteld, dinsdag 27 februari in huis

Opdruksteun kopen?

Push ups zijn een erg geliefde workout voor fitness beoefenaars. Logisch ook, want je traint er je borst, armen, schouders en rug mee. Daarom zitten push ups vaak in een trainingsschema. Het enige nadeel van push up is dat ze je polsen flink kunnen belasten. Helemaal als je regelmatig push ups uitvoert kan dit behoorlijk zwaar zijn voor je polsen. Daarom is het belangrijk om hier altijd goed op te letten bij het doen van de oefening. Opdruksteunen kunnen je helpen bij dit probleem. Omdat je met push up bars je handen, polsen en onderarmen eenvoudig in een rechte lijn zet tijdens de oefening is dit veel minder belastend voor je polsen. En dat ga je zeker merken.

Goed de oefening uitvoeren

Bij het doen van push ups, met of zonder opdruksteunen, is het erg belangrijk om de oefening voorzichtig en met beleid uit te voeren. Je wilt immers enkel de juiste spieren belasten en de kans op een blessure zoveel mogelijk verkleinen. Met push up steunen is dit eenvoudiger dan zonder deze hulpmiddelen. Je handen, polsen en onderarmen komen door de opdruksteun veel gemakkelijker in de juiste positie. Hierdoor hoef je minder bang te zijn dat je de oefening niet goed uitvoert.

Een diepere beweging en dus effectiever

Het beschermen van je polsen is een belangrijke reden om voor opdruksteunen of een push up bar te kiezen. Maar dat is nog niet alles. Doordat je handen bij een push up bar wat hoger staan dan zonder deze steunen, wordt de beweging van de push up wat dieper. Hierdoor staan je spieren iets langer onder spanning en moeten je spieren wat harder werken. Ook worden je schouders iets meer ontzien en train je je borst juist effectiever met de push up bars. Dit alles zorgt er samen voor dat push ups met opdruksteunen wat effectiever, veiliger en fijner zijn dan zonder deze hulpmiddelen. Combineer je push ups met pull ups, door middel van een optrekstang, om je rugspieren mee te pakken.