4x yoga oefeningen voor thuis voor meer energie en flexibiliteit

yoga thuis oefeningen

Ga voor meer energie en flexibiliteit

Heb je het gevoel dat je overdag meer energie nodig hebt? Ben je op zoek naar een manier om je flexibiliteit te verbeteren? Dan is yoga misschien iets voor jouw! Yoga is een geweldige oefening om thuis te doen, omdat er geen speciale apparatuur voor nodig is en het kan worden aangepast naar je eigen niveau. In deze blogpost bespreken we vier yoga oefeningen voor thuis die perfect zijn voor beginners. Deze oefeningen helpen je energie en flexibiliteit vrij te maken, en je kunt ze doen in je eigen huis!

Cobra houding (Bhujangasana)

De cobra houding is de eerste van de 4 yoga oefeningen voor thuis en heeft een populaire houding onder yoga beoefenaars. De Cobra houding is een geweldige manier om energie vrij te maken en de flexibiliteit te verbeteren.

Uitvoering

Om deze houding aan te nemen, ga je plat op je buik liggen met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Plaats je handen met de palm naar beneden op de yogamat naast je schouders. Til langzaam je hoofd en borst van de grond en gebruik daarbij je rugspieren. Houd deze houding 30 seconden tot 1 minuut vast en laat je dan langzaam weer zakken op de mat.

Voordelen

Deze houding helpt je om je borstkas en longen te openen, wat je ademhalingscapaciteit kan vergroten waardoor je meer zuurstof binnen krijgt. Om deze reden kan de cobra houding helpen om stress en spanningshoofdpijn te verlichten, doordat je ontspannen raakt en je hersenen meer zuurstof krijgen.

Downward facing dog (Neerwaartse hond)

De downward facing dog yogahouding is een populaire houding die veel voordelen biedt. Deze houding rekt en versterkt het hele lichaam, inclusief de rug, schouders, hamstrings en kuiten. Het kan ook helpen de spijsvertering te verbeteren en stress te verlichten.

Uitvoering

Om in de downward facing dog te komen, ga je op handen en voeten zitten. Zorg ervoor dat je polsen zich direct onder je schouders bevinden en je knieën direct onder je heupen. Breng vervolgens je billen omhoog. Zodat je lichaam een soort driehoek vormt ten opzichte van de grond. Je armen en benen zijn gestrekt in deze houding, met je hoofd kijk je naar je voeten. Je zou in een omgekeerde “V”-vorm moeten eindigen. Om de strekking om je lichaam te vergroten, beweeg je je handen een paar centimeter naar voren. Houd de houding vijf ademhalingen of langer aan. Dit in ongeveer 30 seconden tot een minuut.

Voordelen

Downward facing dog is om een aantal redenen een uitstekende yogahouding voor beginners. Ten eerste helpt hij de wervelkolom te rekken en te verlengen. Dit is belangrijk omdat het kan helpen rugpijn te verlichten. Ten tweede helpt hij de armen en schouders te versterken. Ten derde helpt het de spijsvertering te verbeteren. Ten vierde kan het helpen om stress en spanningshoofdpijn te verlichten. Ten slotte kan het helpen de bloedcirculatie te verbeteren.

Driehoekshouding (Trikonasana)

De driehoekshouding is een goede manier om de flexibiliteit te verbeteren en spanning in de zijkanten van het lichaam los te laten.

Uitvoering

Om deze houding aan te nemen, ga je staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Hef je armen naar opzij, zodat ze parallel aan de grond zijn. Draai vervolgens uw rechtervoet 90 graden naar buiten en draai uw linkervoet naar binnen in een hoek van 45 graden. Reik met uw rechterhand naar voren en plaats hem op uw rechterenkel, scheenbeen of dij (afhankelijk van hoe ver u kunt reiken). Strek uw linkerarm omhoog naar het plafond. Kijk omhoog naar uw linkerhand en houd deze positie 30 seconden tot 1 minuut vast voordat u dit aan de andere kant herhaalt.

Voordelen

Deze houding rekt de spieren van de benen, heupen en armen. Het helpt ook de flexibiliteit en het bewegingsbereik van de schouders en de ruggengraat te verbeteren. Bovendien kan het helpen om spanningshoofdpijn te verlichten en stress te verminderen.

Krijger III houding (Virabhadrasana III)

Als het gaat om het beheersen van de houding van de Krijger III, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Zo is dit een houding van kracht en sterkte is.

Uitvoering

Om deze houding aan te nemen, ga je staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Verplaats je gewicht naar je linkerbeen terwijl je je rechterbeen achter je tilt en reik naar voren met beide armen parallel aan de grond (denk aan Superman die vliegt). Houd beide benen recht terwijl u naar voren kijkt en houd deze houding 30 seconden tot 1 minuut vast voordat u de oefening aan de andere kant herhaalt.

Voordelen

Warrior III is een geweldige evenwichtshouding die helpt de focus en concentratie te verbeteren en tegelijkertijd de benen en je core spieren te versterken. Als je je balans en concentratie wilt verbeteren, of gewoon je benen en romp wilt trainen, dan is dit de houding voor jou!

Ontdek welke van deze 4 yoga oefeningen voor thuis bij jou past

Begin met yoga en ontdek jezelf. Yoga kan uw flexibiliteit, kracht en evenwicht verbeteren. Het kan je ook helpen je te concentreren en te ontspannen. Het grote voordeel is dat je al deze 4 yoga oefening thuis kunt doen!

Meest recente artikelen